Close Menu
NtimeNtime
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • ΚΑΙΡΟΣ
  • TV
  • LIFESTYLE
  • ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Facebook X (Twitter) Instagram
Facebook X (Twitter) Instagram
NtimeNtime
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • ΚΑΙΡΟΣ
  • TV
  • LIFESTYLE
  • ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
NtimeNtime

Πιο υγιεινό από το μέλι – Δύο κουταλάκια την ημέρα “ασπίδα” στο ανοσοποιητικό

4 Μαρτίου 20252 λεπτά χρόνος ανάγνωσης
Facebook Twitter WhatsApp
Πιο-υγιεινό-από-το-μέλι-–-Δύο-κουταλάκια-την-ημέρα-“ασπίδα”-στο-ανοσοποιητικό
Πιο υγιεινό από το μέλι – Δύο κουταλάκια την ημέρα “ασπίδα” στο ανοσοποιητικό

Αυτό το ελάχιστα γνωστό αλλά εξαιρετικά πολύτιμο συστατικό της διατροφής είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, πολυσακχαρίτες, πολυφαινόλες, λιπίδια, μέταλλα και βιταμίνες, καθιστώντας το ένα από τα πιο θρεπτικά προϊόντα που παράγουν οι μέλισσες.

Η γύρη, αυτό που συλλέγουν επιμελώς οι μέλισσες από διάφορα φυτά και στη συνέχεια το επεξεργάζονται σε κυψέλες με αναερόβια ζύμωση σε κινίνη, την κύρια πηγή πρωτεΐνης για τα έντομα.

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nutrients το 2022, η γύρη των μελισσών έχει σημαντικό αντίκτυπο στην υγεία, προστατεύοντας από ασθένειες όπως ο διαβήτης, ο καρκίνος και τα καρδιαγγειακά προβλήματα. Περιέχει έως και 32 αμινοξέα και μια πλούσια γκάμα βιταμινών, συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών Β, C και Ε, καθώς και τα σημαντικά μέταλλα ασβέστιο, σίδηρο και μαγνήσιο.

Χάρη στην παρουσία αντιοξειδωτικών, η γύρη των μελισσών προστατεύει αποτελεσματικά το σώμα από τις επιβλαβείς επιδράσεις των ελεύθερων ριζών, οι οποίες μπορούν να βλάψουν τα κύτταρα και έτσι να αποδυναμώσουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Επιπλέον, οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές της και οι θετικές επιδράσεις της στο πεπτικό σύστημα το καθιστούν πολύτιμη προσθήκη στην καθημερινή διατροφή σας. Αξίζει να σημειωθεί ότι 100 g γύρης μελισσών περιέχουν έως και 20 g πρωτεΐνης, κάτι που είναι σημαντικό όσον αφορά στις συστάσεις του Εθνικού Κέντρου Εκπαίδευσης και Διατροφής για ημερήσια πρόσληψη πρωτεϊνών.

Πώς να καταναλώσετε γύρη μελισσών;
Η γύρη των μελισσών μπορεί να αγοραστεί και είναι καλύτερο να την καταναλώνετε τακτικά, ξεκινώντας με ένα κουταλάκι του γλυκού την ημέρα, για να επωφεληθείτε πλήρως από τις ευεργετικές της ιδιότητες. Έχει μια συγκεκριμένη, γήινη γεύση. Μπορεί να ληφθεί ωμό ή να προστεθεί σε ζεστό νερό. Με την πάροδο του χρόνου, συνιστάται να αυξήσετε τη δόση γύρης σε 2-4 κουταλάκια του γλυκού την ημέρα.

Η συμπερίληψη της γύρης των μελισσών στην καθημερινή διατροφή σας μπορεί να είναι ένας απλός και αποτελεσματικός τρόπος για να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας, ειδικά σε μια εποχή που το σώμα σας εκτίθεται σε πολλούς δυσμενείς παράγοντες.

Διάφορα

Έκτακτο – Φωτιά στο εστιατόριο πασίγνωστου Έλληνα κριτή του Master Chef – Υπάρχουν…

Διάφορα

Η ρομαντική βραδιά σε εστιατόριο τους βγήκε ξινή – Βρήκαν μέσα στο πιάτο τους κάτι αηδιαστικό! – Η απάντηση του εστιατορίου

Διάφορα

Πέθανε ο γνωστός Έλληνας συγγραφέας και…

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Ρόδος: Φρίκη και ανατριχίλα με μικρές μαθήτριες! 64χρονος πήγαινε στο σχολείο και…

Διάφορα

Τα άτυχα ζώδια του Σεπτεμβρίου – Το φθινόπωρο δεν ξεκινάει καλά

Διάφορα

Η ρομαντική βραδιά σε εστιατόριο τους βγήκε ξινή – Βρήκαν μέσα στο πιάτο τους κάτι αηδιαστικό! – Η απάντηση του εστιατορίου

Ntime
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • Πολιτική Απορρήτου
© 2025 ntime.gr.

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.