Close Menu
NtimeNtime
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • ΚΑΙΡΟΣ
  • TV
  • LIFESTYLE
  • ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Facebook X (Twitter) Instagram
Facebook X (Twitter) Instagram
NtimeNtime
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • ΚΑΙΡΟΣ
  • TV
  • LIFESTYLE
  • ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
NtimeNtime

Το κόλπο με το ξύδι για τραγανές ελαφριές πατάτες που χρησιμοποιούν στις κουζίνες τοπ εστιατορίων

1 Μαρτίου 20252 λεπτά χρόνος ανάγνωσης
Facebook Twitter WhatsApp
Το-κόλπο-με-το-ξύδι-για-τραγανές-ελαφριές-πατάτες-που-χρησιμοποιούν-στις-κουζίνες-τοπ-εστιατορίων
Το κόλπο με το ξύδι για τραγανές ελαφριές πατάτες που χρησιμοποιούν στις κουζίνες τοπ εστιατορίων

Η τηγανιτή πατάτα είναι μακράν το αγαπημένο φαγητό όλων, το ευκολότερο φαγητό όλων αλλά κάποιες φορές για να είναι πετυχημένο θέλει και… τρόπο.

Οι τηγανητές πατάτες αποτελούν βασικό συστατικό σε πολλές κουζίνες και σχεδόν καθολικό συνοδευτικό μιας μεγάλης ποικιλίας πιάτων, από μπιφτέκια μέχρι ψητά κρέατα, ψάρια και ακόμη και απλά τηγανητά αυγά.

Οι συνταγές για τις τηγανιτές πατάτες είναι απλές. Τις καθαρίζεις, τις κόβεις, ζεσταίνεις το λάδι, τις τηγανίζεις, αλατίζεις και έχεις ένα υπέροχο πιάτο.

Μοιάζει απλό πιάτο, αλλά αν κάνετε κάποια λάθη μπορεί να καταστρέψετε την υφή και τη γεύση της πατάτας.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι είναι ένα απλό συνοδευτικό πιάτο, η προετοιμασία τους μπορεί να αποτελέσει πρόκληση, ειδικά όταν αναζητάτε την τέλεια ισορροπία μεταξύ τραγανότητας και απαλότητας.

Ο χειρότερος εχθρός μιας τραγανής, τραγανής τηγανητής πατάτας είναι το άμυλο. Αυτό το συστατικό, αν και είναι φυσικό για το λαχανικό, μπορεί να σχηματίσει μια επίστρωση που εμποδίζει το λάδι να διεισδύσει σωστά στην πατάτα κατά το τηγάνισμα.

Αυτό θα τις κάνει να απορροφήσουν πολύ λίπος κατά το μαγείρεμα και δεν θα είναι αφράτες.

Το μαγικό συστατικό για τις τηγανιτές πατάτες
Για να το αποφύγετε, υπάρχει ένα κόλπο που είναι συνηθισμένο στα εστιατόρια, αλλά ακόμα άγνωστο σε πολλούς, ένα απλό βήμα που δεν απαιτεί σχεδόν καμία προσπάθεια ή ειδικά υλικά και που θα εξασφαλίσει ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Για να ακολουθήσουμε αυτή την τεχνική στο σπίτι χρειαζόμαστε μόνο ένα συστατικό που πιθανότατα έχουμε ήδη στο ντουλάπι μας: ξύδι.

Το ξύδι βοηθά στην εξισορρόπηση των φυσικών συστατικών των πατατών και έτσι θα έχουμε ένα τέλειο αποτέλεσμα, με τη σωστή υφή και ωραίο χρώμα των πατάτας. Αν βάλετε τις πατάτες, πριν τις τηγανίσετε, σε νερό με ξύδι θα καταφέρετε να έχετε πατάτες τραγανές εξωτερικά και μαλακές εσωτερικά.

Το κόλπο για τις τηγανητές πατάτες
Η διαδικασία είναι πολύ απλή και όχι χρονοβόρα. Αφού κόψετε τις πατάτες σε μπαστουνάκια, τοποθετήστε τις σε ένα μπολ με κρύο νερό και προσθέστε μια δόση ξίδι. Συνίσταται να τις αφήσετε για μισή ώρα. Μετά πρέπει να τις στραγγίσετε και να τις στεγνώσετε προσεκτικά σε χαρτί κουζίνας πριν τις τηγανίσετε σε καυτό λάδι .

Διάφορα

Ευρυδίκη Παπαδοπούλου: Τα 6 σημάδια που αγνόησε και έφτασε στο τρίτο στάδιο καρκίνου

Διάφορα

3 ζώδια που έχουν την έκτη αiσθηση – Η διαίσθησή τους είναι τρoμακτική, καταλαβαίνουν τα πάντα

Διάφορα

9 “κρυφές” κινήσεις που μαρτυρούν ξεκάθαρα πως αυτός που σου μιλάει δεν σε συμπαθεί καθόλου

Διάφορα

Μαθεύτηκε όλη η αλήθεια για τον 3χρονο Ανδρέα, που σκοτώθηκε – Λες και το ένιωθε…

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Θεσσαλονίκη: Φρίκη με μητερα – “τέρας” – Ανατριχιαστικά όσα αντίκρισαν οι γιατροί…

Διάφορα

Κιλκίς: Φρίκη και ανατριχίλα μέσα σε κρεοπωλείο! Τραγική η τύχη του κρεοπώλη, που του παρήγγειλαν…

Ntime
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • Πολιτική Απορρήτου
© 2025 ntime.gr.

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.