Close Menu
NtimeNtime
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • ΚΑΙΡΟΣ
  • TV
  • LIFESTYLE
  • ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Facebook X (Twitter) Instagram
Facebook X (Twitter) Instagram
NtimeNtime
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • ΚΑΙΡΟΣ
  • TV
  • LIFESTYLE
  • ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
NtimeNtime

Αυτές είναι τα τρία φαγητά που δεν πρέπει να ξαναζεστάνετε, σύμφωνα με διαιτολόγο – Το τελευταίο είναι το πιο επικίνδυνο

29 Νοεμβρίου 20242 λεπτά χρόνος ανάγνωσης
Facebook Twitter WhatsApp

Σύμφωνα με ειδικούς, μερικές τροφές πρέπει να ζεσταίνονται μόνο μία φορά, καθώς ελλοχεύουν κίνδυνοι για την υγεία στην περίπτωση που ξαναζεσταθούν.

Υπάρχουν δύο λόγοι για αυτό. Πρώτον, οι χημικές ενώσεις των συστατικών μπορούν να αλλάξουν όταν ξαναζεσταθούν, προκαλώντας την απελευθέρωση τοξικών ουσιών που συνδέονται με προβλήματα όπως η βλάβη στα νεφρά. Δεύτερον, σε ορισμένα τρόφιμα μπορεί να αναπτυχθούν βακτήρια όπως το E.coli και η λιστέρια αν κρυώσουν.

Οι τρεις τροφές που δεν πρέπει να ξαναζεστάνετε
Σε βίντεο που μοιράστηκε στο TikTok η διαιτολόγος Harini Bala, αποκάλυψε τις τρεις τροφές που δεν πρέπει ποτέ να ξαναζεσταίνετε.

Πρώτο στη λίστα είναι το σπανάκι. Η κ. Bala είπε ότι το φυλλώδες πράσινο λαχανικό περιέχει μια ουσία που ονομάζεται οξαλικό οξύ και είναι αβλαβές όταν το σπανάκι καταναλώνεται ωμό. Ωστόσο, μόλις ξαναζεσταθεί, το οξαλικό οξύ «κρυσταλλώνεται» και γίνεται «τοξικό». Σε υψηλές δόσεις, η ουσία μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για πέτρες στα νεφρά. «Περιέχει επίσης νιτρικά άλατα, κι αυτά θα μετατραπούν σε νιτρώδη όταν ξαναθερμανθεί και αυτά είναι τοξικά», συμπλήρωσε η διαιτολόγος.

@dietitianharinibala #wellness #nutritiontips #nutritionist #dietitian ♬ original sound – Harini Bala

Σύμφωνα με την ίδια, δεν πρέπει να ζεσταίνετε και το τσάι. Όχι μόνο το ρόφημά σας θα γίνει πιο πικρό -επειδή η αναθέρμανση αυξάνει την ποσότητα τανινών-, αλλά και «κάθε είδους αδρανοποιημένα βακτήρια μπορεί να ενεργοποιηθούν σε αυτό».

Τέλος, το πιο επικίνδυνο φαγητό για να ξαναζεστάνετε είναι το ρύζι. Όταν το μαγειρεμένο ρύζι κρυώνει, μπορεί να περιέχει βάκιλλο κηρόχρου, ένα βακτήριο που σχηματίζει σπόρια που είναι ανθεκτικά στη θερμότητα – έτσι ακόμα και όταν ζεστάνετε το φαγητό σας, δεν εξαλείφεται ο κίνδυνος. O βάκιλλος ο κηρόχρους προκαλεί διάρροιες ή εμετούς.

Υπάρχουν ωστόσο ορισμένοι κανόνες που μπορείτε να ακολουθήσετε για να περιορίσετε τον κίνδυνο μόλυνσης, είπε η Bala, προσθέτοντας: «Μπορεί να ξαναζεσταθεί αν το αποθηκεύσετε εντός δύο ωρών [μετά το μαγείρεμα] στο ψυγείο σε αεροστεγές δοχείο. Αλλά αν μαγειρεύετε το ρύζι σας το πρωί [αφήνοντάς το έξω] και το αποθηκεύετε στο ψυγείο το βράδυ για να το φάτε την επόμενη μέρα, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σχηματιστεί βάκιλλος κηρόχρους».

Πηγή: iefimerida.gr – Αυτές είναι οι τρεις τροφές που δεν πρέπει να ξαναζεστάνετε σύμφωνα με διαιτολόγο [βίντεο] – iefimerida.gr

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Αγ. Παρασκευή: Ποιος ήταν ο 43χρονος που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ στη μέση του δρόμου – Στο κάδρο των Αρχών μπαίνει ο…

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Zωντανό θρίλερ για νεαρή στο Ίλιον: Επέστρεφε στο σπίτι μετά από βόλτα με φίλους, άκουσε ουρλιαχτά, γύρισε και “πάγωσε” βλέποντας…

Διάφορα

Έκτακτο – Καραμπόλα 5 οχημάτων και τραυματίες στην Εθνική οδό…

Διάφορα

Ποιοι συνταξιούχοι χάνουν το “δώρο” των 250 ευρώ – Ο “κακός” υπολογισμός του…

Διάφορα

Έρχεται καύσωνας που θα μπορεί να ψήσει τα όργανά μας

Διάφορα

Τραγικό! Πέθανε, λίγο πριν τα γενέθλιά του, ο γνωστός ηθοποιός…

Ntime
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • Πολιτική Απορρήτου
© 2025 ntime.gr.

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.