Πτώχευση κήρυξε η Del Monte Foods, η εταιρεία με ιστορία 138 ετών, που είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο για τα κονσερβοποιημένα φρούτα και λαχανικά της.
Η Del Monte ανακοίνωσε ότι εισέρχεται οικειοθελώς στο Κεφάλαιο 11 της αμερικανικής πτωχευτικής νομοθεσίας και βρίσκεται σε διαδικασία πώλησης όλων των περιουσιακών της στοιχείων. Πέραν του brand Del Monte, η εταιρεία ελέγχει και άλλες μάρκες, όπως οι ζωμοί College Inn και οι ντομάτες σε κονσέρβα Contadina.
«Μετά από ενδελεχή αξιολόγηση όλων των διαθέσιμων επιλογών, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι μια διαδικασία πώλησης υπό δικαστική εποπτεία είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να επιταχύνουμε την ανάκαμψή μας και να δημιουργήσουμε μια ισχυρότερη και πιο ανθεκτική Del Monte Foods», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Greg Longstreet.
Η Del Monte ανακοίνωσε ότι εξασφάλισε νέα χρηματοδότηση 912,5 εκατ. δολαρίων που θα επιτρέψει στην εταιρεία να επιβιώσει κατά τη διάρκεια της διαδικασίας πώλησης και θα διατηρήσει τη λειτουργία της καθώς εισέρχεται στην περίοδο αιχμής της κονσερβοποίησης.
Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, η εταιρεία διαθέτει υποχρεώσεις μεταξύ 1 δισεκατομμυρίου και 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
«Με βελτιωμένη κεφαλαιακή δομή, ενισχυμένη οικονομική θέση και νέα ιδιοκτησία, θα είμαστε σε καλύτερη θέση για μακροπρόθεσμη επιτυχία», πρόσθεσε ο Longstreet.
Και σημείωσε ότι οι προκλήσεις που αντιμετώπιζε η εταιρεία εντάθηκαν, κυρίως γιατί οι καταναλωτές μείωσαν τις δαπάνες τους και στράφηκαν στα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας.
«Η Del Monte λέει ότι η καταναλωτική ζήτηση έχει μειωθεί, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει αυξημένο κόστος που σχετίζεται με το πλεονάζον απόθεμα, το οποίο έπρεπε να αποθηκεύσει και να προσπαθήσει να πουλήσει με αυξημένες διαφημιστικές δαπάνες», εξηγεί στο CNN η Sarah Foss της Debtwire. «Οι προτιμήσεις των καταναλωτών έχουν μετατοπιστεί από τα κονσερβοποιημένα τρόφιμα με συντηρητικά υπέρ πιο υγιεινών εναλλακτικών λύσεων».
Η Del Monte ξεκίνησε το 1886 και έχτισε το διάσημο κονσερβοποιείο της στο Σαν Φρανσίσκο το 1907. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι λειτουργούσε το μεγαλύτερο κονσερβοποιείο φρούτων και λαχανικών στον κόσμο μέχρι το 1909.
Πηγή: moneyreview.gr