Close Menu
NtimeNtime
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • ΚΑΙΡΟΣ
  • TV
  • LIFESTYLE
  • ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Facebook X (Twitter) Instagram
Facebook X (Twitter) Instagram
NtimeNtime
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • ΚΑΙΡΟΣ
  • TV
  • LIFESTYLE
  • ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
NtimeNtime

Πατάτες τηγανιτές στο air fryer – Το απόλυτο κόλπο για να γίνουν σούπερ τραγανές

29 Μαρτίου 20252 λεπτά χρόνος ανάγνωσης
Facebook Twitter WhatsApp
Πατάτες-τηγανιτές-στο-air-fryer-–-Το-απόλυτο-κόλπο-για-να-γίνουν-σούπερ-τραγανές
Πατάτες τηγανιτές στο air fryer – Το απόλυτο κόλπο για να γίνουν σούπερ τραγανές

Η φριτέζα αέρος είναι ένα gadget που μας διευκολύνει τη ζωή στην κουζίνα, καθώς είναι εύχρηστο και μας δίνει και αρκετά νόστιμα πιάτα. Έχετε δοκιμάσει να φτιάξετε πατάτες τηγανητές στο air fryer; Προφανώς το αποτέλεσμα δεν είναι το ίδιο με του τηγανιού αλλά είναι αρκετά κοντά, ενώ παράλληλα είναι και πιο ελαφρύ και υγιεινό αλλά και πιο οικονομικό.

Αν αναρωτιέστε πώς να πετύχετε την τέλεια τηγανητή πατάτα στη φριτέζα αέρος, τότε σας έχουμε το μυστικό. Θέλει ένα βήμα παραπάνω στη διαδικασία σας και λίγο επιπλέον χρόνο να υπολογίσετε στο μαγείρεμα αλλά το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει!

Πώς πετυχαίνουμε τραγανές πατάτες στο air fryer βήμα-βήμα
Πριν το ψήσιμο
Το κόλπο είναι απλό. Αφού καθαρίσουμε, πλύνουμε και κόψουμε τις πατάτες, αντί να τις βάλουμε απευθείας στη φριτέζα αέρος, τις αφήνουμε σε ένα γυάλινο μπολ. Εκεί ρίχνουμε ζεστό νερό και τις αφήνουμε μέσα για κανένα μισάωρο.

Στη συνέχεια -και αφού παρέλθει το μισάωρο- σουρώνουμε το νερό. Και έχει έρθει η ώρα να τις μαρινάρουμε. Χρησιμοποιούμε λίγο ελαιόλαδο και αλάτι αλλά και όσα μπαχαρικά θέλουμε. Με τις πατάτες ταιριάζει υπέροχα και η ρίγανη αλλά και η πάπρικα, ειδικά η καπνιστή. Επίσης, αν μας αρέσουν οι πιο πικάντικες γεύσεις, μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα μας και λίγο πιπέρι καγιέν. Εννοείται ότι μπορούμε να παίξουμε και με διάφορα άλλα αρωματικά, όπως θυμάρι ή δενδρολίβανο.

Και ήρθε η ώρα του ψησίματος. Αφού μαρινάρουμε καλά τις πατάτες με το ελαιόλαδο, το αλάτι και τα μπαχαρικά μας, τις τοποθετούμε στη φριτέζα αέρος, που έχουμε προθερμάνει.

Κατά τη διάρκεια του ψησίματος
Ψήνουμε για 30΄περίπου στους 200°C (η θερμοκρασία ποικίλλει ανάλογα με το μοντέλο που έχετε σπίτι σας, οπότε κοιτάξτε καλά τις οδηγίες προτού χρησιμοποιήσετε τη φριτέζα σας).

Και εδώ υπάρχει ένα μυστικό που δίνει στις πατάτες μεγαλύτερη τραγανότητα. Είναι το συχνό γύρισμα. Για να έχουμε ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα, οι ειδικοί συστήνουν να κουνάμε κάθε 5’ τον κάδο της φριτέζας μας.

Οι τραγανές πατάτες μας είναι έτοιμες για να τις απολαύσουμε είτε σκέτες είτε ως συνοδευτικό σε κάποια πρωτεΐνη

Διάφορα

Πάτρα: Αποκλειστικό βίντεο από το φρικτό τροχαίο – Το φρικτό λάθος! – Ο οδηγός που απανθρακώθηκε ήταν…

Διάφορα

Πώς θα είναι τα νέα χαρτονομίσματα του ευρώ

Διάφορα

Κρήτη: Αυτή είναι η 23χρονη που βρήκε τραγικό θάνατο – Όσα κατέγραψε η κάμερα τη στιγμή που τελείωσε η ζωή της

Διάφορα

Ποιός είναι ο 42χρονος που β@@@@ γυναίκες – Φρικτά όσα περνούσαν στα χέρια του!

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Φρίκη και ανατριχίλα! Σοκάρουν όσα έκανε ο 42χρονος στα θύματά του – Η ανήλικη, η έγκυος, οι γάτες και…

Διάφορα

3 ζώδια που τους αρέσει περισσότερο να μιλάνε για τον εαυτό τους – “Εγώ, εγώ, εγώ…”

Ntime
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • Πολιτική Απορρήτου
© 2025 ntime.gr.

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.