Close Menu
NtimeNtime
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • ΚΑΙΡΟΣ
  • TV
  • LIFESTYLE
  • ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Facebook X (Twitter) Instagram
Facebook X (Twitter) Instagram
NtimeNtime
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • ΚΑΙΡΟΣ
  • TV
  • LIFESTYLE
  • ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
NtimeNtime

Τι δεν πρέπει να παραγγείλεις ποτέ σε ένα εστιατόριο – Αν δεν θέλεις να τρέχεις στην τουαλέτα

22 Αυγούστου 20254 λεπτά χρόνος ανάγνωσης
Facebook Twitter WhatsApp
Τι-δεν-πρέπει-να-παραγγείλεις-ποτέ-σε-ένα-εστιατόριο-–-Αν-δεν-θέλεις-να-τρέχεις-στην-τουαλέτα
Τι δεν πρέπει να παραγγείλεις ποτέ σε ένα εστιατόριο – Αν δεν θέλεις να τρέχεις στην τουαλέτα

Τα πιάτα που δεν πρέπει να παραγγείλεις ποτέ σε ένα εστιατόριο αποκάλυψε μια γυναίκα, αν θέλεις να «σώσεις» το στομάχι σου.

Η Τζούλια Μπες ανάρτησε ένα βίντεο στο λογαριασμό της στο TikTok αποκαλύπτοντας τα μυστικά ενός φίλου της εστιάτορα για να μην καταλήξεις με γαστρεντερίτιδα ή δηλητηρίαση.

Όπως λέει, το πρώτο στη λίστα είναι τα specials, που δεν σχετίζονται με κάποιο ξεκάθαρο εποχιακό υλικό. «Ακούγεται αθώο, αλλά στον κλάδο αυτό συχνά σημαίνει ‘πράγματα που πρέπει να φύγουν πριν χαλάσουν’. Η σάλτσα συνήθως καλύπτει την παλαιότητα, το γαρνίρισμα αποσπά την προσοχή – και μέχρι να τελειώσεις, έχεις ουσιαστικά πληρώσει ακριβά για χθεσινά περισσεύματα».

Το να παραγγείλεις ψάρι σε ψαροταβέρνα που δεν βρίσκεται κοντά στην ακτή είναι ήδη ριψοκίνδυνο – αλλά ο ειδικός συμβουλεύει τους πελάτες να αποφεύγουν ειδικά τα οστρακοειδή.

«Εκτός αν ξέρεις ότι έχουν καθημερινές παραδόσεις και άψογη αποθήκευση, ρισκάρεις με το στομάχι σου… η κακή διαχείριση μπορεί να μετατρέψει ένα πολυτελές πιάτο θαλασσινών σε βόμβα τροφικής δηλητηρίασης», ανέφερε η λεζάντα του βίντεο, σύμφωνα με τον φίλο της Μπες.

Απέφυγε αν μπορείς το κοτόπουλο σε μπουφέδες
Όσο για το μπουφέ που έχουν ορισμένα εστιατόρια, καλύτερα να το ξανασκεφτείτε. Τα πιάτα με κοτόπουλο σε μπουφέδες ή σε all-you-can-eat εστιατόρια θεωρούνται «το τέλειο έδαφος για την ανάπτυξη βακτηρίων αν οι θερμοκρασίες δεν είναι ακριβώς σωστές — και πιστέψτε με, σε χώρους με μεγάλο όγκο πελατών, δεν ελέγχουν κάθε δίσκο όπως θα έπρεπε», αναφερόταν στη λεζάντα του βίντεο. «Δεν θα το δεις», είπε, «αλλά θα το νιώσεις 12 ώρες αργότερα».

Όσον αφορά τα ποτά, ίσως θα ήταν καλύτερο να μην παραγγείλεις ξανά εκείνο το κοκτέιλ με τον τριμμένο πάγο. ««Αν η μηχανή πάγου δεν καθαρίζεται σωστά — και σε πολυσύχναστα μέρη, συχνά δεν καθαρίζεται — τότε στην ουσία πίνεις κάτι που θα σε οδηγήσει σύντομα στην τουαλέτα» αναφέρει.

@juliabesz.bloommoneying

We were sat over a late-night cuppa after his shift when he said it: “There are a few things you should never order in any restaurant.” Not his, not a chain, not even the posh ones. I laughed, thinking it was some insider joke — but his face didn’t budge. He wasn’t being dramatic, he was being de@d serious. The first on his list? “Specials” that aren’t tied to a clear seasonal ingredient. Sounds harmless, but in the trade, that often means “stuff we need to shift before it goes off.” The sauce masks the age, the garnish distracts you — and by the time you’ve finished, you’ve basically paid top dollar for yesterday’s leftovers. Then there’s shellfish in places nowhere near the coast. Unless you know they’ve got daily deliveries and spotless storage, you’re gambling with your gut. “Most punters don’t realise,” he said, “but the wrong handling turns a fancy seafood platter into a food poisoпing time bomb.” He also warned me about ice in drinks at certain bars. “If the ice machine isn’t cleaned properly — and in busy spots, it often isn’t — you’re basically sipping on a chilled petri dish.” Suddenly, that summer cocktail didn’t feel so Instagrammable. And the shocker? Chicken dishes in buffets or all-you-can-eats. It’s the perfect breeding ground for bacteria if temps aren’t bang-on, and trust me — in high-volume places, they’re not checking every tray like they should. “You won’t see it,” he said, “but you’ll feel it 12 hours later.” Here’s the quick takeaway for peace of mind: next time you eat out, ask yourself one question — how quickly is this moving off the kitchen pass? If the answer’s “not very,” leave it on the menu. You’ll save yourself a fortune in wasted meals… and maybe a night hugging the loo.

♬ original sound – juliabesz.bloommoneying

Διάφορα

Τι δεν πρέπει να παραγγείλεις ποτέ σε ένα εστιατόριο – Αν δεν θέλεις να τρέχεις στην τουαλέτα

Διάφορα

Βεσυρόπουλος: Η τραγική ειρωνεία για τον θάνατο του βουλευτή στις διακοπές – Πέθανε βοηθώντας…

Διάφορα

Άγριος καβγάς για… κοτομπουκιές σε κρουαζιερόπλοιο (Βίντεο σοκ)

Διάφορα

4 ζώδια που θα ζήσουν σημαντικές αλλαγές πριν τελειώσει ο Αύγουστος

Διάφορα

Έλληνας βουλευτής υπέστη ανακοπή σε beach bar

Διάφορα

Πρωτοφανής κατάσταση σε ελληνικό νησί – SOS εκπέμπουν οι γιατροί – Ένας νεκρός και εκατοντάδες κρούσματα…

Ntime
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • Πολιτική Απορρήτου
© 2025 ntime.gr.

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.