Close Menu
NtimeNtime
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • ΚΑΙΡΟΣ
  • TV
  • LIFESTYLE
  • ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Facebook X (Twitter) Instagram
Facebook X (Twitter) Instagram
NtimeNtime
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • ΚΑΙΡΟΣ
  • TV
  • LIFESTYLE
  • ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
NtimeNtime

Γιατί το ελαιόλαδο «καίει» τον λαιμό – Πότε είναι ανησυχητικό

31 Ιανουαρίου 20252 λεπτά χρόνος ανάγνωσης
Facebook Twitter WhatsApp
Γιατί-το-ελαιόλαδο-«καίει»-τον-λαιμό-–-Πότε-είναι-ανησυχητικό
Γιατί το ελαιόλαδο «καίει» τον λαιμό – Πότε είναι ανησυχητικό

Όταν μαγειρεύεται το ελαιόλαδο μπορεί να δοκιμάσετε το λάφι, αλλά μερικές φορές νιώθετε ένα κάψιμο στον λαιμό σας. Τι μπορεί να σημαίνει αυτό;

Στις περισσότερες περιπτώσεις είναι απολύτως φυσιολογικό, διότι έτσι αξιολογείται η ποιότητα του ίδιου του λαδιού και αυτό οφείλεται στην παρουσία αντιοξειδωτικών ουσιών στο λάδι, ενώσεων που παρέχουν τεράστια οφέλη στην υγεία μας.

Το «κάψιμο» είναι σημάδι ποιότητας, αλλά δεν πρέπει να υποτιμάται γιατί μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την υγεία.

Αν το ελαιόλαδο «τσούζει», σημαίνει ότι είναι υψηλής ποιότητας, ότι έχει παραχθεί από υγιείς ελιές και κυρίως ότι το τσούξιμο διαρκεί για μικρό χρονικό διάστημα, όσο ακριβώς χρειάζεται για να το δοκιμάσετε. Σε αυτές τις περιπτώσεις, όλα είναι φυσιολογικά, και πρόκειται για λάδι εξαιρετικής ποιότητας.

Πότε πρέπει να ανησυχείτε
Αυτές είναι ωστόσο οι περιπτώσεις που θα πρέπει να «χτυπήσουν» καμπανάκια για την ποιότητα του ελαιολάδου, όταν το «κάψιμο»:

Διαρκεί περισσότερο από όσο θα έπρεπε
Η γεύση δεν είναι ευχάριστη
Έχει πολύ σκούρο χρώμα
‘Οξινη επίγευση

Σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχει αρκετός λόγος ανησυχίας, διότι αν το τσούξιμο διαρκεί περισσότερο από το χρόνο της απλής δοκιμής σημαίνει ότι η ποιότητά του είναι πολύ κακή. Εάν, επιπλέον, η γεύση δεν ευχαριστεί τον ουρανίσκο, σημαίνει ότι έχει χαλάσει. Εάν, από την άλλη πλευρά, το χρώμα είναι πολύ σκούρο πράσινο, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι έχει αποθηκευτεί ακατάλληλα. Τέλος, αν η επίγευση είναι οξινή, τότε να είστε σίγουροι ότι έχει παραχθεί από σάπιες ελιές.

Σε αυτή την περίπτωση απλά το πετάτε ή το επιστρέφετε από εκεί που το πήρατε αν το αγοράσατε πρόσφατα.

Διάφορα

Θα συζητηθεί πολύ! Έρχεται καταγγελία για σ@@@@@ κακοποίηση, κατά κορυφαίου Έλληνα τραγουδιστή – Ποιος είναι;

Διάφορα

Αίγιο: Σενάριο ταινίας με τραγικό τέλος! “Άνθρωπέ μου…” Χτύπησε τον γιατρό του νοσοκομείου και μετά από λίγες ώρες…

Διάφορα

Μοναδική ευκαιρία για συνταξιούχους: Η επιπλέον σύνταξη που δεν πρέπει να χάσετε

Διάφορα

Δραματικές ώρες για κοριτσάκι στη Λακωνία! “Σας παρακαλώ, βοήθεια…” – Έπαιζε κρυφτό με τις φίλες της και…

Διάφορα

Τα 2 τυχερά ζώδια της εβδομάδας – Νέα ξεκινήματα, ευκαιρίες και…

Διάφορα

Έγινε γνωστό, πριν από λίγο! Τραγική κατάληξη για τον Βασίλη Γιαννόπουλο – Τον βρήκαν…

Ntime
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • Πολιτική Απορρήτου
© 2025 ntime.gr.

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.