Close Menu
NtimeNtime
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • ΚΑΙΡΟΣ
  • TV
  • LIFESTYLE
  • ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Facebook X (Twitter) Instagram
Facebook X (Twitter) Instagram
NtimeNtime
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • ΚΑΙΡΟΣ
  • TV
  • LIFESTYLE
  • ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
NtimeNtime

3 λάθη που κάνεις και δεν πετυχαίνουν τα φασολάκια

9 Φεβρουαρίου 20253 λεπτά χρόνος ανάγνωσης
Facebook Twitter WhatsApp
3-λάθη-που-κάνεις-και-δεν-πετυχαίνουν-τα-φασολάκια
3 λάθη που κάνεις και δεν πετυχαίνουν τα φασολάκια

Τα λαδερά φαγητά και δη, τα φασολάκια είναι ένα πιάτο που όλοι έχουν συνδέσει με τις μαμάδες ή τις γιαγιάδες μας, ένα φαγητό πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά αλλά και σε γεύση.

Όπως κάθε φαγητό, έτσι και τα φασολάκια κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος θέλουν υπομονή και μέθοδο. Όταν λέμε μέθοδο, τα φασολάκια δεν είναι από τα φαγητά που μπορείς να ρίξεις όλα σου τα υλικά σε μια κατσαρόλα και να έχεις την προσδοκία ότι θα βγουν ζουμερά και τραγανά, με την ιδανική σάλτσα και άρωμα. Ο τρόπος που θα σοτάρεις τα υλικά σου, ο χρόνος που θα τα μαγειρέψεις, η ποσότητα νερού και πολλά άλλα, παίζουν καθοριστικό ρόλο και αν αυτά δεν είναι υπολογισμένα σωστά, τότε το φαγητό δεν βγαίνει καθόλου πετυχημένο.

Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος υπάρχουν κάποια λάθη που οι περισσότεροι κάνουν με αποτέλεσμα το πιάτο με τα φασολάκια να μην έχει την εικόνα -και τη γεύση- που θα θέλαμε.

3 λάθη που κάνεις και δεν πετυχαίνουν τα φασολάκια
Αρχικά, οι χρόνοι είναι ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια. Τα φασολάκια χρειάζονται ένα καλό σοτάρισμα πριν προσθέσεις το νερό στην κατσαρόλα, μαζί με τα υπόλοιπα υλικά, αλλά όχι υπερβολικό. Το σοτάρισμα σε δυνατό λάδι θα βοηθήσει τα φασολάκια μας να βγουν τραγανά και θα τους δώσουν μια φρέσκια υφή. Οι περισσότεροι είτε δεν τα σοτάρουν καθόλου είτε τα σοτάρουν πολύ. Ιδανικά, ανάλογα πάντα με την ποσότητα, το σοτάρισμα θα πρέπει να είναι 8 με 10 λεπτά σε ζεστό λάδι αλλά το μάτι μας θα πρέπει να είναι περίπου στα ¾ της ανώτερης θερμοκρασίας του.

Το δεύτερο λάθος που κάνεις και δεν πετυχαίνουν τα φασολάκια είναι η επιλογή της τομάτας και η ποσότητα αυτής. Για να βγουν τα φασολάκια τέλεια η τομάτα πρέπει να είναι φρέσκια δηλαδή γευστική, ώριμη και κομμένη σε κυβάκια. Less is more όπως λένε και οι φίλοι μας οι Άγγλοι και, αυτό πάει σε όσους προσθέτουν υπερβολική ποσότητα τοματοπελτέ ή ζωμού ντομάτας στην κατσαρόλα με αποτέλεσμα το λαδερό μας να μοιάζει περισσότερο με χυμό τομάτας παρά πιάτο με φασολάκια. Η ψιλοκομμένη τομάτα προτείνεται γιατί είναι πιο πηχτή και αφενός βοηθά τη σάλτα να δέσει, αφετέρου δίνει καλύτερη γεύση στο τελικό αποτέλεσμα ενώ ο τοματοπελτές δίνει μια πιο έντονη γεύση.

Τέλος, το νερό είναι ακόμη ένα συστατικό το οποίο χρειάζεται προσοχή. Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι περισσότεροι είναι πως προσθέτουν το νερό σε μεγάλες ποσότητες από την αρχή μέχρι να μαγειρευτεί το φαγητό. Το νερό πρέπει να το ρίχνουμε σιγά σιγά, μέχρι να το «πιει» και ποτέ περισσότερο γιατί το αποτέλεσμα θα είναι τα φασολάκια να κολυμπάνε στο νερό και το πιάτο μας να μην μοιάζει σε καμία περίπτωση λαδερό.

Διάφορα

Δράμα: Σε σοκ 12χρονα παιδιά! “Μαμά, είμαι…” – Οδηγός ΚΤΕΛ…

Διάφορα

Τα 3 ζώδια που δύσκολα συγχωρούν και δεν ξεχνούν ποτέ την προδοσία – Την έβαψες…

Διάφορα

Παγκόσμιο σοκ! Νεκρός ο παγκόσμιος πρωταθλητής, μόλις στα…

Διάφορα

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στον Βόλο, με νεκρή μητέρα 3 παιδιών – Η άτυχη 48χρονη…

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Συνελήφθη γιος γνωστού έντεχνου τραγουδιστή – Το σοβαρό επεισόδιο στο…

Διάφορα

Η επέτειος του γάμου τους κατέληξε σε ανείπωτη τραγωδία – Τραγική ειρωνεία – Η 30χρονη κοπέλα βρέθηκε στο…

Ntime
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • Πολιτική Απορρήτου
© 2025 ntime.gr.

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.