Close Menu
NtimeNtime
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • ΚΑΙΡΟΣ
  • TV
  • LIFESTYLE
  • ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Facebook X (Twitter) Instagram
Facebook X (Twitter) Instagram
NtimeNtime
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • ΚΑΙΡΟΣ
  • TV
  • LIFESTYLE
  • ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
NtimeNtime

Μπακαλιάρος: Το μέγα μuστικό για πετυχnμένο και τέλειο κουpκούτι, χωρίς αυγά και χωρίς μπύpα

28 Οκτωβρίου 20242 λεπτά χρόνος ανάγνωσης
Facebook Twitter WhatsApp
Μπακαλιάρος:-Το-μέγα-μuστικό-για-πετυχnμένο-και-τέλειο-κουpκούτι,-χωρίς-αυγά-και-χωρίς-μπύpα
Μπακαλιάρος: Το μέγα μuστικό για πετυχnμένο και τέλειο κουpκούτι, χωρίς αυγά και χωρίς μπύpα

Ο σεφ Βασίλης Καλλίδης χρόνια τώρα φτιάχνει το πιο εύκολο κουρκούτι για μπακαλιάρο.

Ήρθε ξανά εκείνη η ημέρα που ο μπακαλιάρος σκορδαλιά έχει την τιμητική του. Πολλά κουρκούτια και πολλές συνταγές θα δοκιμάσεις, όμως ένας σεφ, ο Βασίλης Καλλίδης έχει ένα δοκιμασμένο κουρκούτι και μερικά μυστικά που θα σου χαρίσουν τον πιο αέρινο μπακαλιάρο στο τηγάνι.

Χωρίς αυγά, χωρίς μπύρα
Δεν είναι λίγα τα κουρκούτια εκείνα που είναι βαριά, γεμάτα μπύρα και αυγό, που αντί να τρως και να γεύεσαι το βακαλάο, τελικά τρως κουρκούτι με λίγο μπακαλιάρο στο εσωτερικό.

Ο σεφ, μοιράστηκε στον λογαριασμό του στο Instagram τα μυστικά για τέλειο κουρκούτι.

Ξεκινάμε με τον βακαλάο, που για τέσσερα άτομα, αρκούν δύο μέτρια φιλέτα. Παίρνεις τα φιλέτα και τα έχεις ήδη ξαρμυρίσει με καλό πλύσιμο σε τρεχούμενο νερό και αλλαγή του νερού σε μπολ που θα ανανεώνεις με νερό ανά τρεις ώρες. Θυμήσου το μπολ με το νερό και τον βακαλάο να το έχεις στο ψυγείο.

Ήρθε η ώρα να κόψουμε τον μπακαλιάρο σε μικρές μπουκιές και να φτιάξουμε το κουρκούτι.
2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις και 1 με 1,5 κούπα κρύα σόδα (αναψυκτικό) και 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι. Ανακατεύουμε και έχουμε ένα κουρκούτι παχύρρευστο με μικρά γρομπαλάκια που καθόλου δεν μας ενοχλούν.

Κι εδώ έρχεται το μέγα μυστικό, μια χούφτα παγάκια μέσα στο μείγμα από το κουρκούτι. Ρίχνουμε τα φιλέτα, αφαιρούμε το πολύ κουρκούτι και τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο. Δύο λίτρα αρκούν με τη φωτιά στο 7! Μετά από 15 λεπτά βάζουμε τα χρυσά φιλέτα σε απορροφητικό χαρτί.

Ο Βασίλης Καλλίδης σέρβιρε τον μπακαλιάρο μέσα σε ψωμάκια μπάο με αγγούρι τουρσί αλλά εσύ μπορείς να ακολουθήσεις την κλασική συνταγή με σκορδαλιά στο πλάι!

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Βοιωτία: Πρωτοφανές περιστατικό για τη χώρα που προκαλεί φρίκη! Διευθύντρια ΚΕΠ έβαλε τη μητέρα της…

Διάφορα

Τα 3 ζώδια που δίνουν την καλύτερη πρώτη εντύπωση (και ποια τη χειρότερη) – Τα τελευταία Παναγιά βοήθα…

Διάφορα

Ποια είναι τα 4 χρώματα που προσελκύουν πλούτο και ευημερία στο σπίτι, σύμφωνα με τις ανατολίτικες φιλοσοφίες

Διάφορα

Σύνταξη τέλος; Πάρτε 409 ευρώ το μήνα – Όλες οι προϋποθέσεις – Ποιοι δεν δικαιούνται

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Φρίκη και ανατριχίλα στη Ρόδο! “Μαμά, έχω ε@@@@@” – Την άφηναν το καλοκαίρι με τον παππού, αλλά αυτός την…

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Δολοφονία στη Θεσσαλονίκη: Τι έγραφε το σημείωμα του αδελφοκτόνου στην είσοδο της πολυκατοικίας; – Οι αναρτήσεις της αδερφής του, πριν το τέλος της

Ntime
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • Πολιτική Απορρήτου
© 2025 ntime.gr.

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.