Close Menu
NtimeNtime
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • ΚΑΙΡΟΣ
  • TV
  • LIFESTYLE
  • ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Facebook X (Twitter) Instagram
Facebook X (Twitter) Instagram
NtimeNtime
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • ΚΑΙΡΟΣ
  • TV
  • LIFESTYLE
  • ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
NtimeNtime

Αuτά είναι τα δύο ελληνικά ζυμαρικά που βρίσκονται στα 50 καλύτερα του κόσμου

26 Οκτωβρίου 20242 λεπτά χρόνος ανάγνωσης
Facebook Twitter WhatsApp

Ανήμερα της παγκόσμιας ημέρας ζυμαρικών (25 Οκτωβρίου), ο γαστρονομικός οδηγός δημοσίευσε τα 50 καλύτερα ζυμαρικά του κόσμου και την προέλευσή τους.

Φυσικά, τα σκήπτρα κρατά η Ιταλία με 41 στα 50! Στην πρώτη θέση βρίσκονται οι ταλιατέλες, στην δεύτερη μια πιο άγνωστη ποικιλία, τα πίτσι (Pici) που μοιάζουν με χοντρό μακαρόνι. Στην τρίτη τα ραβιόλια, στην 4η το λιγκουίνι και στην 5η οι παπαρδέλες.

It is the World Pasta Day! Learn more: https://t.co/VslU1Td965 pic.twitter.com/KYapC7EAkD

— TasteAtlas (@TasteAtlas) October 25, 2024

Δύο ελληνικά στη λίστα με τα 50 καλύτερα ζυμαρικά του κόσμου
Μάλιστα, στις λιγοστές θέσεις εκτός Ιταλίας βρίσκονται και δύο ελληνικά ζυμαρικά.

Συγκεκριμένα, στην 22η θέση βρίσκεται ο τραχανάς και στην 31η οι χυλοπίτες.

«Ο τραχανάς είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό προϊόν που μοιάζει με ζυμαρικό που αποτελείται από μικρούς χονδροειδείς κόκκους που παρασκευάζονται με συνδυασμό σιταριού και γαλακτοκομικών προϊόντων όπως γάλα, ξινόγαλα, βουτυρόγαλα ή γιαούρτι. Αυτό το προϊόν πιστεύεται ότι έχει αρχαία προέλευση και η πανάρχαια παράδοση παρασκευής του πιστεύεται ότι ήταν αρχικά ένα μέσο συντήρησης του γάλακτος σε προκαταρκτικούς χρόνους ψύξης.

Παρασκευάζεται συνήθως με αλεύρι σίτου, αλεύρι σιμιγδαλιού, σπαστό σιτάρι ή πλιγούρι (ειδικά στην Κρήτη), ενώ ορισμένες εκδοχές μπορεί να απαιτούν και την προσθήκη αυγών. Παραδοσιακά, το μείγμα στεγνώνεται στον ήλιο προτού χωριστεί σε κομμάτια ανομοιόμορφου σχήματος ή μπορεί πρώτα να βράσει σε σύσταση σαν χυλό και μετά να αποξηρανθεί στον ήλιο.

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές ποικιλίες τραχανά ανάλογα με το γαλακτοκομικό προϊόν που χρησιμοποιείται για την παρασκευή του, δηλαδή ο ξινός τραχανάς που φτιάχνεται με ξινόγαλα, γιαούρτι ή βουτυρόγαλα και αλεύρι, ξινός τραχανάς με αυγά και γλυκός τραχανάς που αποτελείται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα (ή μείγμα και των δύο ειδών) και το αλεύρι», αναφέρει το Taste Atlas.

«Οι χυλοπίτες είναι μια παραδοσιακή ελληνική ποικιλία ζυμαρικών με καταγωγή από την Κρήτη. Συνήθως φτιάχνεται στο χέρι από γυναίκες στο τέλος του καλοκαιριού. Αυτά ζυμαρικά φτιάχνονται συνήθως με αλεύρι, νερό ή γάλα, ελαιόλαδο, αυγά και λίγο αλάτι. Η ζύμη κόβεται σε στενές λωρίδες ή παραλληλόγραμμα, ανάλογα με την περιοχή.

Γνωστά ως χυλόπιτες ή χιλόπιτες, τα ζυμαρικά αποξηραίνονται κάτω από τον καλοκαιρινό ήλιο προτού αποθηκευτούν σε λευκά φακελάκια από τις νοικοκυρές για να χρησιμοποιηθούν το χειμώνα. Συνιστάται να τις σερβίρετε με τριμμένη μυζήθρα και σάλτσα ντομάτας», αναφέρει το Taste Atlas.

Διάφορα

Τα 3 πιο τυχερά ζώδια της εβδομάδας -Νέες ευκαιρίες στα προσωπικά, λύσεις στα επαγγελματικά

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Βοιωτία: Εδώ είναι το σημείο που έθαψε η διευθύντρια του ΚΕΠ τη μητέρα της – Το ανατριχιαστικό μυστικό (Βίντεο)

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Βοιωτία: Πρωτοφανές περιστατικό για τη χώρα που προκαλεί φρίκη! Διευθύντρια ΚΕΠ έβαλε τη μητέρα της…

Διάφορα

Τα 3 ζώδια που δίνουν την καλύτερη πρώτη εντύπωση (και ποια τη χειρότερη) – Τα τελευταία Παναγιά βοήθα…

Διάφορα

Ποια είναι τα 4 χρώματα που προσελκύουν πλούτο και ευημερία στο σπίτι, σύμφωνα με τις ανατολίτικες φιλοσοφίες

Διάφορα

Σύνταξη τέλος; Πάρτε 409 ευρώ το μήνα – Όλες οι προϋποθέσεις – Ποιοι δεν δικαιούνται

Ntime
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • Πολιτική Απορρήτου
© 2025 ntime.gr.

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.