Close Menu
NtimeNtime
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • ΚΑΙΡΟΣ
  • TV
  • LIFESTYLE
  • ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Facebook X (Twitter) Instagram
Facebook X (Twitter) Instagram
NtimeNtime
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • ΚΑΙΡΟΣ
  • TV
  • LIFESTYLE
  • ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
NtimeNtime

Συνταγή για αχνιστούς κουραμπιέδες

13 Δεκεμβρίου 20202 λεπτά χρόνος ανάγνωσης
Facebook Twitter WhatsApp

Είναι ένα από τα δύο πιο δημοφιλή γλυκά των εορτών. Καμία δεν μπορεί να σταματήσει μόνο σε έναν αφράτο και αχνιστό κουραμπιέ. Σήμερα, μοιραζόμαστε μαζί σου την πιο τέλεια συνταγή για φρέσκους κουραμπιέδες. Θα τους απολαύσεις

Συστατικά

  • 500 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κρόκος αυγού
  • 1/4 κουτ. γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου
  • 1/2 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 φλ. άχνη ζάχαρη + έξτρα για την κάλυψη
  • 1/8 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
  • 5 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. γλυκού ροδόνερο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, σε ένα μίξερ χτυπάς το βούτυρο σε μέτρια προς μεγάλη ταχύτητα για περίπου 15 λεπτά μέχρι να αφρατέψει.
  • Προσθέτεις τον κρόκο στον κάδο του μίξερ μαζί με το εκχύλισμα βανίλιας και αμυγδάλου και το ροδόνερο.
  • Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύεις μισό φλιτζάνι άχνη ζάχαρη με την baking soda, το αλεύρι και το αλάτι.
  • Ενώ το μίξερ ανακατεύει τα υγρά υλικά σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέτεις τα συστατικά του παραπάνω μπολ και συνεχίζεις να χτυπάς μέχρι να γίνει το μείγμα ομοιογενές.
  • Αν σου φανεί η ζύμη πολύ υγρή ή κολλώδης, πρόσθεσε περισσότερο αλεύρι, μία κουταλιά την φορά, μέχρι να φτάσει να ξεκολλάει από τα δάχτυλά σου.
  • Παίρνοντας δύο κουταλιές από την ζύμη, σχηματίζεις στρογγυλά μπισκότα και τα τοποθετείς σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
  • Παράλληλα, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
  • Ψήνεις τους κουραμπιέδες για 15 λεπτά, μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρώμα.
  • Αφήνεις τους κουραμπιέδες σε μια σχάρα να κρυώσουν και επαναλαμβάνεις την διαδικασία με την υπόλοιπη ζύμη.
  • Μόλις κρυώσουν αρκετά, ώστε να τους πιάσεις, τοποθέτησε τους σε μια καθαρή επιφάνεια και πασπάλισε με την άχνη ζάχαρη.
  • Επαναλαμβάνεις το ζαχάρωμα και με τους υπόλοιπους ψημένους κουραμπιέδες.
Διάφορα

Σε βαρύ πένθος το κανάλι της ΕΡΤ – Πέθανε μόλις στα 46 του ο…

Διάφορα

Αθήνα: Αρχαίο δράμα στο σπίτι του 12χρονου – Η ανατριχιαστική ανάρτηση, πριν αντικρίσει ο αδερφός του το φρικτό θέαμα…

Διάφορα

Ηρώ Καριοφύλλη: Τα μηνύματα που αντάλλαξε με δημοσιογράφο για τον Γολγοθά της, πριν το τραγικό της τέλος

Διάφορα

Συναγερμός στον αέρα: Αεροσκάφος έπεσε 26.000 πόδια μέσα σε 10 λεπτά – Οι επιβάτες…

Διάφορα

Ανείπωτη τραγωδία στην Αθήνα με 12χρονο μέσα στο σπίτι – Το ανοιχτό τάμπλετ…

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Μέγαρα: Φρικτά και ανατριχιαστικά όσα έγιναν μέσα στο σπίτι του 37χρονου – Η οικογένεια έτρεχε στα χωράφια να σωθεί – “Δήμο, μας έ@@@@…”

Ntime
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • Πολιτική Απορρήτου
© 2025 ntime.gr.

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.