Close Menu
NtimeNtime
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • ΚΑΙΡΟΣ
  • TV
  • LIFESTYLE
  • ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Facebook X (Twitter) Instagram
Facebook X (Twitter) Instagram
NtimeNtime
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • ΚΑΙΡΟΣ
  • TV
  • LIFESTYLE
  • ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
NtimeNtime

Ποια ψάρια πρέπει να τρώμε το καλοκαίρι;Όσα πρέπει να προσέχουμε.

1 Ιουνίου 20232 λεπτά χρόνος ανάγνωσης
Facebook Twitter WhatsApp
Ποια-ψάρια-πρέπει-να-τρώμε-το-καλοκαίρι;Όσα-πρέπει-να-προσέχουμε.

Μετά την κοινωνική κατακραυγή , που προκάλεσε το ανατριχιαστικό βίντεο , μέσα από ταβέρνα της Καρπάθου , όπου τηγάνιζαν ζωντανά τα ψάρια , η εκπομπή «Συνδέσεις» συνομίλησε με τον Στρατή Μπουρνούς, ιχθυοπώλη στην περιοχή Ζωγράφου, ο οποίος αναφέρθηκε στο ποια ψάρια θα πρέπει να τρώμε το καλοκαίρι για να μην προκαλέσουμε πρόβλημα στην αναπαραγωγή των ειδών.

«Πριν από λίγες μέρες σταμάτησε το κύριο αλιευτικό εργαλείο που είναι η μηχανότρατα, η αλιεία βυθού και για πέντε μήνες μέχρι τον Οκτώβριο δε θα βρίσκετε κουτσομούρες, μπακαλιάρους, σαλάχια και πεσκανδρίτσες. Αυτό γίνεται γιατί είναι η περίοδος κυοφορίας αυτών των ψαριών και μάλιστα οι ίδιοι οι επιστήμονες έχουν πει ότι έπρεπε να σταματήσουμε τη χρήση της ανεμότρατα τον Απρίλιο λόγω κλιματικής αλλαγής και αλλαγής θερμοκρασιών των υδάτων» επισήμανε ο κ. Μπουρνούς.

«Αφήνουμε το γόνο να γίνει γονιός»
Ο ίδιος αναφέρθηκε στην καμπάνια των επαγγελματιών αλιέων για να μην τρώμε μικρά ψάρια διευκρινίζοντας ότι από τον Ιούλιο έως και τον Αύγουστο είναι η εποχή που τρώμε αφρόψαρα σε μεγάλο μέγεθος όπως για παράδειγμα οι γόπες, ο κολιός, ο γαύρος. «Αφήνουμε το γόνο να γίνει γονιός» πρόσθεσε καλώντας τους καταναλωτές να αγοράζουν τα κατάλληλα ψάρια την κατάληλη εποχή.

«Για κάθε είδος υπάρχει το επιτρεπτό μέγεθος» σημείωσε ο κ. Μπουρνούς, ο οποίος με αφορμή την υπόθεση της ψαροταβέρνας στην Κάλυμνο τόνισε ότι «τα ψάρια είναι ζωντανοί οργανισμοί που έχουν αισθητήρια όργανα όπως ο άνθρωπος». Ο ίδιος έκανε λόγο για «βαρβαρότητα» προσθέτοντας επίσης ότι τα ψάρια δεν τα μαγειρεύουμε ακαθάριστα.

Μιλώντας για τον τρόπο θανάτωσης τους τόνισε ότι πρέπει να είναι φυσικός, διευκρινίζοντας ότι όπως βγαίνουν από το παραγάδι τα ψάρια παθαίνουν υποξία, μια μορφή μέθης. «Δεν πεθαίνουν με πόνο και με βασανιστήρια. Φροντίζουμε με βιώσιμη αλιεία τα ψάρια να πεθαίνουν με φυσικό τρόπο, όπως γίνεται και στο ιχθυοτροφείο […]. Στα καΐκια έχουν μεγάλες λεκάνες με πάγο όπου τα ψάρια πεθαίνουν μέσα σε δέκατα του δευτερολέπτου, χωρίς πόνους και χωρίς ταλαιπωρία. Δεν είμαστε βασανιστές», συμππλήρωσε ο κ. Μπουρνούς.

Πηγή:ertnews.gr

Διάφορα

Νότης Σφακιανάκης: Δύσκολες ώρες για τον τραγουδιστή – «Κάθε μέρα ευχόμαστε για το καλύτερο»

Διάφορα

Θάνατος Μαρίσσα Λαιμού: Το σπάνιο σύνδρομο που δεν γνώριζε και το έντομο – Ποιο ήταν το σύμπτωμα που δεν κατάλαβαν;

Διάφορα

Λαμία: Σοκαριστικό περιστατικό έξω από δημοτικό σχολείο – Οι γονείς ούρλιαζαν – Μπήκε ξαφνικά μέσα στο λεωφορείο και…

Διάφορα

Θεσσαλονίκη: Σοκαριστικό περιστατικό με 31χρονη! Την άρπαξε ο σύζυγός της και την…

Διάφορα

Χαλκιδική: Φρικτά τα τραύματα της 5χρονης που δέχτηκε επίθεση λύκου στην παραλία – Εικόνες σοκ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Γλυφάδα: Αδιανόητο περιστατικό με οικιακή βοηθό! – Σενάριο ταινίας – Έδωσε στον εργοδότη της ένα ποτήρι κρασί και…

Ntime
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • Πολιτική Απορρήτου
© 2025 ntime.gr.

Πληκτρολογήστε και πατήστε Enter για να αναζητήσετε . Πατήστε Esc για ακύρωση.